Korisne ostale usluge

Alat za pohranu lozinki za poslovnu i osobnu upotrebu
Za pohranu svih lozinki na jednom sigurnom mjestu koristite Bitwarden alat. Vrlo je koristan ako radite na više uređaja i pristupate s različitih računa. Pristupne podatke za svoje omiljene aplikacije pohranite na jednom mjestu i sortirajte ih kako Vam odgovara.
Alat je open source i besplatan.
Alat za pohranu lozinki za osobnu upotrebu
Za pohranu svih lozinki na jednom sigurnom mjestu koristite LastPass aplikaciju. Vrlo je korisna ako radite na više uređaja i pristupate s različitih računa. Uz lozinke možete spremiti i bilješke, dokumente, adrese, kartice, bankovne račune. LastPass funkcionira kao Vaš mali privatni trezor.
Alat za za poslovnu i osobnu upotrebu
Pohrana dokumentacije je vrlo važna, a kako biste sačuvali prostor na svom računali i istovremeno dokumente učinili dostupne Vašim kolegama kojima su potrebni tu je Google Drive. Mjesto gdje sve dvoje dokumente možete čuvati, organizirati i dijeliti, a svaki korisnik Gmaila na raspolaganju ima 15 GB besplatnog prostora.
Alat za poslovnu i osobnu upotrebu
Pohrana dokumentacije je vrlo važna, a kako biste sačuvali prostor na svom računali i istovremeno dokumente učinili dostupne Vašim kolegama kojima su potrebni tu je Dropbox. Mjesto gdje sve dvoje dokumente možete čuvati, organizirati i dijeliti, a svaki korisnik na raspolaganju ima 2 GB besplatnog prostora.
Google Docs, Sheets i Slides
Alati za kreiranje tekstualnih, tabličnih i prezentacijskih dokumenata
Word, Excel i PowerPoint osnova su svakog biznisa 21. stolječa. Preslikano na online svijet, to su Google Docs, Sheets i Slides, koji omogućavaju korisnicima da više ljudi istovremeno radi na istom dokumentu imajući u vidu sve unesene promjene.
Alat za komunikaciju unutar tima
Slack će Vam pomoći da držite tim na okupu bez obzira gdje se nalazili. Alat osigurava da poslovnu komunikaciju odvojite od svake druge te da ona unutar tima bude brza i transparentna. Osim što ćete s članovima tima moći razmjenjivati 1 na 1 poruke, Slack će Vam omogućiti izradu posebnih kanala komunikacije i dodavanje članova tima u posebne grupe i projekte.
Alat za komunikaciju (virtualne sastanke, predavanja, seminare i konferencije)
Jednostavan alat za sve one koji su trenutno izvan svojih ureda i iz svog doma pokušavaju organizirati posao. Alat je posebno pogodan za edukativne seminare, predavanja i konferencije, a na jednom 40 minutnom predavanju može sudjelovati i do 100 sudionika. Svi sastanci mogu biti snimljeni. Zoom je svoj servis stavio na raspolaganje potpuno besplatno za vrijeme trajanja pandemije korona virusom.
Alat za komunikaciju
Microsoft je uslijed globalnog utjecaja korona virusa na pojedince i kompanije, koje su prisiljene raditi iz domova svojih djelatnika, svoj odličan komunikacijski alat stavio na raspolaganje i učinio još dostupnijim. Microsoft Teams može značajno olakšati komunikaciju unutar i izvan poslovne organizacije te unaprijediti rad izvan ureda. Alat je besplatan za korištenje u razdoblju od 6 mjeseci
Alat za snimanje tutorijala (govornika kamerom i ekrana)
Loom omogućava snimanje tutorijala ili online tečajeva, što podrazumijeva snimanje govornika kamerom i snimanje samog ekrana računala. Spremljeni sadržaj, možete dijeliti na društvenim mrežama, blogu ili e-mailom. Do 1. srpnja 2020.g. osnovna verzija alata dostupna je besplatno, a nema ograničenja broja video snimaka niti dijeljenja.
Alat za privremeno blokiranje pristupa stranicama po izboru
U online okolini pažnju sa posla i bitnih stvari jednostavno mogu odvući neke manje važne stvari poput društvenih mreža.Kako biste spriječili gotovo nesvjesno prelistavanje portala kada biste trebali biti produktivni možete koristiti ekstenziju za web preglednike StayFocusd. Na određeno razdoblje ona će blokirati sve stranice koje odaberete
Alat za organizaciju poslovnih aktivnosti, upravljanje projektima i mjerenje produktivnosti
Trello je platforma za organizaciju poslovnih aktivnosti, upravljanje projektima i mjerenje produktivnosti. Kategorizirajte sve svoje projekte uz jednostavne kartice u koje unosite detalje projekta i zadataka te ih postavljajte u svoju Trello radnu ploču. Besplatna verzija ima ograničenja poput veličine privitaka koje vežete za pojedini projektđ (do 10 MB) i do 10 radnih ploča koje dijelite s timom.
Alat za mjerenje utrošenog vremena
Ako je za Vaš posao bitno mjeriti koliko vremena ulažete u neki projekt ili nekog klijenta, Clockify će Vam u tome pomoći. Vrijeme možete mjeriti na nivou tima ili pojedinačno. Možete ga mjeriti u realnom vremenu ili ručnim unosom. Za aktivnost koju naplaćujete po satu možete dodijeliti željenu cijenu sata i jednostavno dobiti izvještaj o cijeni svoga rada. Bez obzira na broj korisnika u timu
Alat za pristup računalu na daljinu
Ako nekome želite dati pristup svom računalu ili sa svog računala pristupiti nekom drugom, TeamViewer je odlično rješenje. Omogućava podršku i kontrolu na daljinu, pa možete dobiti pomoć od kolega tako što će se on povezati s Vašim računalom putem ove aplikacije. Dijeljenje ekrana je osim za računala moguće i za pametne telefone ili tablete, a alat je besplatan ako se koristi za osobne potrebe.